Wie ben ik


Mijn naam is Mariska De Nil en sinds mijn kindertijd ben ik gepassioneerd door dieren. Daarom besloot ik na mijn middelbaar en eventjes rondkijken naar verschillende studierichtingen om uiteindelijk toch van mijn hobby, mijn beroep te maken. Ik wou een job met dieren. Daarom ben ik uiteindelijk dierenzorg gaan volgen aan de KAHO Sint-Lieven in Sint-Niklaas.

Daar kregen we veel lessen over diergedrag en honden kwamen er uitgebreid aan bod. In mijn laatste jaar heb ik stage gelopen bij de dienst hondensteun van de federale politie. Ook mijn eindwerk handelde hier over. Bij hen heb ik zeer veel bijgeleerd over hondengedrag en het opvoeden van een hond. Hierdoor was ik er nog zekerder van ik wou een job met honden.

Toen ben ik beginnen rondkijken en aangezien ik graag de dieren onderhoud en er niet voor terugdeins om me vuil te maken, leek het mij leuk om honden te gaan trimmen. Dus zo gezegd, zo gedaan. In 2011 startte ik in de voltijdse dagopleiding hondentrimmer en pensionhouder aan syntra Asse. Tegelijkertijd liep ik ook stage bij Anja De Nil, een hondentrimster met jaren ervaring en reeds vele overwinningen op trimwedstrijden op haar palmares.
Ondertussen volg ik nog regelmatig een workshop of bijscholing om steeds bij te blijven met de nieuwste technieken en mezelf steeds te verbeteren. 
Sinds 2018 ben ik beginnen deelnemen aan wedstrijden en vanaf juni 2019 ben ik lid van het Belgisch Groomteam.
Dit doe ik momenteel voornamelijk met mijn eigen grote poedel Aslan. Ik ben me momenteel dus aan het specialiseren in het knippen van poedels, maar ook andere knipvachten zoals de bichon frisé.

In mijn trimsalon wordt steeds op een diervriendelijke manier gewerkt en wordt zeker ook rekening gehouden met de gemoedstoestand van de hond. Op deze manier probeer ik de stress die soms komt kijken bij een bezoek aan het trimsalon te beperken tot een minimum.