Het Salon


De vachtverzorging van uw hond gebeurt steeds op afspraak. Deze afspraak kan u telefonisch maken maar u kan gerust ook even binnenspringen om een afspraak vast te leggen. Als u niet op uw afspraak kan komen, gelieven dan tijdig te verwittigen zodat wij ook ander hondjes gelukkig kunnen maken met een nieuwe snit!

Als u voor de eerste keer in het salon langskomt zal ik wanneer u uw hond binnenbrengt de tijd nemen om de snit met u te bespreken. Wat is er allemaal mogelijk en hoe wilt u dat uw hondje er op het einde uitziet. Op die manier probeer ik steeds tot een mooi eindresultaat te komen waarbij baas en hondje gelukkig terug kunnen vertrekken.

Het enige dat ik wel vraag is om uw hond eerst voldoende uit te laten en zijn behoefte te laten doen. Zo kan uw hond ontspannen op tafel staan en is het voor mij ook aangenaam werken. Niets is namelijk minder leuk dan een hond die tijdens zijn behandeling zijn behoefte doet op tafel. Er is een hondentoilet voorzien waar je nog eventjes langs kan lopen bij het binnenbrengen van je hond. Het is ook aangenamer voor je hond als hij nog niet gegeten heeft voor zijn behandeling. Stress en een volle maag zijn namelijk geen aangename combinatie.
 

Wanneer moeten of kunnen we met onze hond naar het trimsalon komen?
 

Als het over een puppy gaat dan kan het in principe niet vroeg genoeg. Op zeer jonge leeftijd staan ze namelijk nog open voor alles en leren alle nieuwe dingen zeer snel aan. Zo zal uw puppy dan op latere leeftijd met veel minder stress naar het trimsalon kunnen komen.

Er wordt aangeraden om het eerste bezoekje aan het trimsalon te maken voor of rond de leeftijd van vier maanden. Nadien zal alles een beetje afhangen van het vachttype van uw hond. De eerste puppybeurt ,tot een leeftijd van 4 maanden, is ook altijd gratis. Dus twijfel niet om eens langs te komen! Zo weet u ook hoe de behandeling van de vacht van uw hond in zijn werk gaat en welke aandacht u er zal aan moeten besteden.

Voor oudere honden en honden die regelmatig een bezoekje brengen aan een trimsalon is de tijd tussen twee behandeling door meestal zo’n 6 à 8 weken.
 

Hoe lang duurt een behandeling?
 

De tijd die uw hond in het salon zal moeten doorbrengen wordt bepaald door verschillende condities:

  • de grootte van de hond
  • wat er moet gebeuren
  • hoe de vacht er uit ziet bij binnenkomst

Algemeen, als het gaat over honden met niet veel knopen, kan je rekening houden met de volgende tijden:

  • kleine honden: 1 à 2 uur 
  • middelgrote honden 2 à 3 uur
  • grote honden: 3 à 4 uur

De tijden hebben een ruime marge om voldoende tijd te kunnen besteden aan de afwerking alsook aan telefoontjes van klanten of klanten die in het salon langskomen. Zo worden ook zij op hun wenken bediend en kunnen ze de informatie krijgen die ze willen.